OBS. Konferencen er afholdt. Vi ses igen til næste GS1 Forum.
I 2025 træder det udvidede producentansvar for emballage i kraft. Det vil ramme 41.000 danske virksomheder.
Hvad betyder det for din virksomhed? Er det forbundet med besvær og omkostninger? Eller rummer det i virkeligheden helt nye muligheder for din organisation?
På GS1 Forum 2023 sætter vi netop fokus på det udvidede producentansvar for emballage. Ambitionen med dagen er at inspirere dig til, hvordan du gennem et fornyet blik på din egen emballage kan blive en del af den grønne omstilling og stå bedre i kampen om kunderne. Og oveni købet måske endda se frem til en lavere afgift for affaldshåndteringen, når producentansvaret træder i kraft.
Med godt styr på din emballagedata er du også bedre rustet til at rapportere om bæredygtighed. Og du får helt sikkert bedre forudsætninger for at kommunikere troværdigt om dine produkters klimavenlighed. For forbrugerne forventer, at du er grøn hele vejen igennem.
Måske er du allerede i gang? Lige om lidt skal du nemlig registrere din virksomheds emballagemængder.
Under alle omstændigheder er det formentlig tid for dig til at blive klogere og sammen med GS1 Denmark tage næste skridt mod en mere bæredygtig fremtid. Det sker på GS1 Forum 2023 på Carlsberg Museum & Business Centre torsdag den 23. november kl. 08.30 - 16.00 samt online.
Denne oversigt opdateres løbende
Vi opdaterer løbende programmet, og der kan derfor forekomme ændringer.
Ankomst, registrering, kaffe og croissants.
v. Martin Ankerstjerne, dagens moderator.
Moderator på GS1 Forum 2023, Martin Ankerstjerne, tager os gennem dagens program og alt det praktiske. Han åbner også konferencen med spørgsmålet: Hvorfor er vi her? Hvorfor er det vigtigt, at vi taler sammen (om udvidet producentansvar for emballage)?
v. Miljøminister Magnus Heunicke.
v. Thomas Bangsgaard Vestergaard & Lise Larsen, Miljøstyrelsen.
Miljøstyrelsen giver en opdatering på, hvor langt implementeringen af producentansvaret er, hvad det betyder, at emballage fremadrettet vil skulle gradueres, og hvad det stiller af krav til rapportering.
v. Anne Glad, livsstilsekspert.
Vi lever i en klimakrisetid, og det påvirker danskernes forbrug. Hvad er det, der ryger i kurven, og hvorfor køber vi de varer, vi gør? Hvilke nye trends skal vi holde øje med, og hvordan påvirker det vores dagligdag. Og hvilken rolle spiller emballagen overhovedet for vores valg af varer og samarbejdspartnere? Få svarene fra en af tidens mest populære livsstilseksperter.
Pause med kaffe og besøg på standene.
v. Rikke Halkjær Kristensen, VANA.
Forstå de nye krav og rammer i producentansvaret, og vend dem til jeres konkurrencefordel. Emballage er et synligt redskab, som du kan bruge til aktivt at formidle din miljøindsats til kunderne. Samtidig kan de nye krav til data synliggøre, hvilke forretningsstrategiske tiltag der fremmer jeres mål. Start rejsen nu. Giv nyt liv til brugt emballage - det vil både klima og bundlinjen takke jer for!
v. Andreas Schjølin, Atea, & Trine Schmidt, MC Emballage.
Krav om bæredygtighed fra både kunder og myndigheder er vigtigere end nogensinde, og det er ikke længere nok at fokusere udelukkende på emissionerne fra dit eget produkt. Hos it-virksomheden Atea er hele værdikæden tænkt igennem. Også emballagen. For med mere end 150.000 årlige forsendelser sætter det et væsentligt aftryk i det samlede klimaregnskab. Hør Ateas grønne rejse fortalt i samarbejde med MC Emballage.
Pause med frokost, netværk og tid til at opleve fremtidens grønne emballage på standene.
v. Marie Thea Hentze og Per Runchel, GS1 Denmark.
GS1 Denmark er skabt af industrien - for industrien. Det betyder, at vi løbende udvikler de løsninger, som kan gøre livet for vores medlemmer nemmere. Og udvidet producentansvar for emballage er ikke en undtagelse. I oplægget vil du høre, hvilke værktøjer og services GS1 Denmark tilbyder for at hjælpe med håndtering af emballagedata og producentansvaret.
v. Martin Ankerstjerne og ekspertpanel på scenen.
Vi åbner mikrofonen for publikum i salen og online for at forsøge at besvare nogle af de spørgsmål, som trænger sig mest på blandt tilhørerne. Vi samler alle konferencens eksperter på scenen i håbet om at få gjort tvivl til skamme, hvad angår udvidet producentansvar for emballage. I ekspertpanelet er bl.a. Miljøstyrelsen, VANA, MC Emballage, GS1.
Pause med kaffe og kage samt besøg på standene.
v. Per Ahlmann Andersen og Mads Kibsgaard, GS1 Denmark, Rikke Halkjær Kristensen, VANA og Niels Jensen, MLDK.
Dagens emne bliver i en perspektiverende talk sat i relation til den globale, miljøpolitiske samfundsudvikling. I dialog med bæredygtigheds- og standardiseringsnørder bliver der forsøgt givet et overblik over, hvordan producentansvaret passer ind i den større kontekst, der rimer på ESG-rapportering, CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), digitale produktpas, 2D-stregkoder, GS1 Digital Link m.m.
v. Per Vers, rapper, forfatter og performer.
Rapperen og sprogtroldmanden Per Vers deltager som observatør under hele konferencen og tager notater – og afslutter så konferencen med en rap, der på overrumplende, skarp, musikalsk og sprogligt enestående vis opsummerer alt, hvad der er sket og sagt i løbet af dagen – med skæve vinkler, humor og selvironi.
GS1 'Bar'code åbner: Netværk og fyraftensøl.
Programmet opdateres løbende med nye spændende talere.
The rich text element allows you to create and
Dagen rundes af med fyraftensøl, netværk og (mere) tid til at opleve fremtidens grønne emballage på standene.
...der arbejder indenfor sustainability, compliance, produktudvikling, logistik, controlling og IT.
Og for virksomheder, der er producenter, fremstillere, påfyldere, grossister, e-handlere m.fl.
OBS! Medlemmer af GS1 Denmark er forbeholdt pladser i salen hos Carlsberg Museum & Business Centre. I tilfælde af overtegning oprettes venteliste.
Tak for den exceptionelle store tilslutning til GS1 Forum 2023. Det er vi meget glade for. Det betyder dog, at der ikke er flere ledige pladser på Carlsberg Museum & Business Centre.
Du kan stadig tilmelde dig online. Vi optager desuden alle oplæg og sender dem efterfølgende ud til alle tilmeldte sammen med præsentationerne fra talerne.
GS1 Forum 2023 finder sted torsdag den 23. november kl. 08.30 - 16.00.
I år afholdes det i de smukke, historiske lokaler på Carlsberg Museum & Business Centre i København. Alle oplæg bliver live-streamet, så det er også muligt at se med online. Deltagelse til begge dele er gratis.
Carlsberg Museum & Business Centre
Valby Langgade 1, 1799 København V
Der er gode muligheder for parkering.
Se parkeringsmuligheder
EU vedtog i 2018 et direktiv om udvidet producentansvar for emballage for at reducere mængden af emballage, sikre en effektiv indsamling og håndtering af affald, samt at motivere producenterne til bedre design af emballage i forhold til genbrug og genanvendelse.
Ifølge Miljøministeriet rammer producentansvaret ca. 41.000 danske virksomheder, der får ansvaret for deres emballage i hele dens livscyklus.
Til gengæld kan virksomhederne spare penge og hjælpe miljøet ved at bruge mindre og mere genanvendeligt emballage.
Producentansvaret træder i kraft i 2025, men allerede fra 2024 skal virksomhederne registrere sig og indberette deres forventede emballagemængder for 2024.
Som virksomhed kan man vælge selv at stå for dette, eller man kan tilslutte sig en såkaldt kollektiv ordning, som på vegne af producenterne varetager de administrative og praktiske opgaver, der følger af producentansvaret.
GS1 Forum er et initiativ skabt af GS1 Denmark, hvor vi sammen med vores medlemmer og øvrige interessenter belyser et aktuelt emne gennem oplæg, taler og debat.
Målet med GS1 Forum er at bidrage til en positiv samfundsudvikling baseret på standarder og tilsammen føre os alle i retning af bæredygtig vækst og bedre liv.
GS1 Denmark er den danske division af den globale standardiseringsorganisation GS1. Vi støtter alle aktører i forsyningskæden, og gør den mere effektiv, sikker og bæredygtig.
Vi opererer primært inden for detailhandlen og sundhedssektoren, hvor vi med vores globale standarder for sporbarhed og dataudveksling øger fødevare- og patientsikkerheden i Danmark.
Vi er mest kendt for stregkoden, som globalt scannes 10 mia. gange hver dag. GS1 er en neutral, not-for-profit medlemsorganisation med over 2 mio. medlemsvirksomheder på verdensplan.