I daglig tale er der mange, som kender GTIN som en stregkode, men teknisk set er GTIN det nummer, som findes under selve stregkode-symbolet, og kan derfor også bruges til andre teknologier som fx 2D stregkoder og RFID tags.
GS1-128 pallelabels bruges af 94% af den danske dagligvarehandel.
Stregkoderne på pallelabels er vigtige, men kan være vanskelige at komme i gang med. Konsekvenserne er store, hvis der ikke er de rigtige informationer i en pallelabel eller den ikke kan scannes. Vi hjælper dig igennem, så din kunde let kan modtage din forsendelse.
Nedenfor kan du tilgå en Quickguide til GS1 pallelabels i henholdsvis dansk og engelsk version
En identifikationsnøgle starter altid med et virksomhedspræfiks. Et virksomhedspræfiks er et GS1 ID, som du køber i Mit GS1.
Der findes virksomhedspræfikser i forskellige længder: fra 7 cifre til 11 cifre lange. Det varierer efter antallet af numre, som du har behov for.
Præfikset suppleres med et x antal cifre for at opnå en identifikationsnøgle (for eksempel GTIN).
Jo kortere virksomhedspræfiks, desto flere frie positioner har du til at identificere produkter med. Med andre ord, jo kortere virksomhedspræfiks, desto flere identifikationsnumre kan du oprette. Dette kalder vi 'nummereringskapacitet'.
Det sidste ciffer er et kontrolciffer, der bekræfter, at koden er korrekt.
Nedenfor kan du se hvordan data synkroniseres imellem købere og sælgere vha. GS1 GDSN og GS1 Global Registry.
1. Loading of company data
2. Registering of company data
3. Subscription to seller's data pool
4. Publishing of company data
5. Confirmation receipt of company data
GS1-128 stregkoden anvendes typisk til mærkning af kolli og paller i en logistisk sammenhæng, dvs. ved lager- eller transporthåndtering. GS1-128 stregkoden kan ikke scannes ved en udgangskasse i handlen.
Mærkning med GS1-128 stregkoden og den udveksling af informationer, den muliggør, er grundlag for sporbarhed af produkter og forsendelser.
Hvor EAN-13 stregkoden kun indeholder et GTIN, kan GS1-128 stregkoden indeholde en lang række informationer, bl.a. produktions- eller holdbarhedsdatoer, vægt og batchnumre, altså typisk informationer der varierer hver gang produktet handles. Informationerne indkodes i GS1-128 stregkoden ved hjælp af Application Identifiers (AI) og deres tilhørende datafelter. Den kan indeholde 48 alphanumeriske karakterer i én stregkode.
GS1 Denmark anbefaler, at man kontakter sin kunde og aftaler, hvilke informationer det er gavnligt at indkode i GS1-128 stregkoden.
Informationer indkodes i GS1-128 stregkoden ved hjælp af Application Identifiers (AI) og deres tilhørende datafelter.
Den kan ikke scannes omnidirectionalt, dvs. at enheden med stregkoden på skal føres forbi scanneren i en bestemt vinkel.
Har du spørgsmål til hvordan du kan bruge vores standarder og services anbefaler vi, at du kontakter vores trænede rådgivere, som sidder klar til at guide dig godt igennem processen.
Vi har åbent for henvendelse:
Mandag til torsdag: kl. 08:30 til kl. 15:30
Fredag: kl. 09:00 til kl. 15:00
Er du i tvivl om, hvordan du bestiller GS1ID, får et GLN, laver en stregkode eller lignende?
Du kan finde svar på mange af de spørgsmål, vi oftest får fra medlemmer via knappen herunder. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.