5 min.

April 1, 2024

GS1 bringer vores holdninger videre til Borgen

Rasmus Nørgaard

Markedssortimentschef, Dansk Cater

Tekst:

Karen Gahrn

Foto:

Kasper Løftgaard

Hvordan bruger I GS1 i hverdagen?

–  GS1 hjælper os med at opfylde lovgivningen, der siger, at vi skal have onlineinformationer om for eksempel ernæringsværdier, ingrediensliste og allergener tilgængelige for kunden ved onlinesalg. Så har vi også nogle afledte funktioner, det kan for eksempel være datablade om kemi, som også kan komme ind via GS1Trade Sync.

Det betyder, at vi altid har adgang til de nyeste data, og at vi kun skal lede ét sted. Selvom vi godt kan høre på vores helt små leverandører, at de synes, det kan være et stort og uoverskueligt system, så er absolut størstedelen af vores 1.100 leverandører med i GS1. Og vi kan kun hylde princippet om, at leverandørerne kun skal taste ét sted. Det er jo ikke en option for os som en stor spiller på det danske foodservicemarked ikke at være med, og GS1’s system opfylder alle de behov, vi har for oplysninger.

Hvordan bidrager og udvikler samarbejdet med GS1 sig i jeres virksomhed?

–  Vores branche er jo ikke så stor, at der er ’råd’ til at have forskellige standarder. At vi så også har samme standarder som detail, er jo smart for dem, der både har foodservice og detail, så de kun skal snakke i ét sprog.

Alternativet ville jo være et kæmpe-projekt med regneark, hvor vi skulle have x antal folk siddende og døje med det og sikre, at informationerne hele tiden er opdaterede.

–  Vi får mange gode ideer fra en arbejdsgruppe i GS1-regi. Her mødes repræsentanter for leverandører og datamodtagere på tværs af brancher fire gange om året og hører, hvordan andre ligesindede håndterer udfordringerne, det kan for eksempel være omkring billeder. Vi kan holde os ajour med udviklingen, og vi oplever, at GS1 lytter og kan være med til at bringe holdninger videre til Borgen, som vi siger.

Del historien med en ven