I daglig tale er der mange, som kender GTIN som en stregkode, men teknisk set er GTIN det nummer, som findes under selve stregkode-symbolet, og kan derfor også bruges til andre teknologier som fx 2D stregkoder og RFID tags.
Det digitale produktpas skal have luft under vingerne, og derfor er der blevet oprettet et nyt konsortium af førende organisationer, der skal være med til at stå for udrulningen af det digitale produktpas. Det konsortium har GS1 Europe tilsluttet sig.
Konsortiet har fået det mundrette navn Collaborative Initiative for a Standards-based Digital Product Passport for Stakeholder-Specific Sharing of Product Data for a Circular Economy. Eller bare forkortet CIRPASS. Konsortiet er finansieret af Europa-kommissionen og skal bane vejen for en gradvis implementering af det digitale produktpas fra 2023 og fremefter. Som en start kommer det digitale produktpas til at fokusere på elektronik-, batteri-, og tekstilsektoren.
Det nye konsortium blev skudt i gang den 5. oktober 2022 i Bruxelles, hvor 30 partnere, som repræsenterer tusindvis af organisationer, der alle er involveret i det digitale produktpas, mødtes. Meningen var at tage de første spadestik til at skabe et klart koncept for det digitale produktpas, så man sikrer sig, at arbejdet og modellen for produktpasset har de påviste fordele for den cirkulære økonomi, og så man også kunne skabe en køreplan for implementeringen af produktpasset.
GS1’s rolle i konsortiet kommer til at være at bidrage med viden og erfaringer med brugen af standarder, og hvordan og hvilke strategier man skal bruge, når man skal udrulle det hele.